top of page

Om oss

Syftet med hälsosidan är att med enkla och effektiva tips inspirera dig till mer hälsosam livsstil för att förbättra din fysiska, psykiska och sociala hälsa. Leva längre och må bättre.

 

Enligt WHO (World Health Organisation) är hälsa fysisk, psykisk och socialt välbefinnande.

Fysisk hälsa innebär att kroppen mår bra.

Psykisk hälsa innebär att man mår bra känslomässigt, fungerar i vardagen och klarar livets upp- och nedgångar.

Social hälsa innebär att man har bra relationer med andra människor, känner sammanhang, får bekräftelse och tillhör en gemenskap.

 

Alla kan förbättra sin fysiska, psykiska och sociala hälsa. Alla kan må bättre och ha roligare liv. Det är aldrig för sent att börja och testa vad fungerar bäst just för dig. Du kan förbättra din fysik, bli av med några kilon, få bättre styrka, kondition, balans, lägre blodtryck och sockernivå. Du kan må psykiskt bättre, öka andelen positiva känslor som du upplever varje dag och minska andelen negativa. Du kan få fler och bättre relationer, känna gemenskap och sammanhang.

 

För det mesta vet vi själva att vi bör röra oss mer, äta mer grönsaker och frukt, gå ner i vikt, sluta oroa oss åtminstone för det som vi inte kan påverka, titta mindre på TV, träffa fler människor och använda mobilen mindre. Men att veta VAD man skall göra är ofta för lite. Det är viktigt att veta HUR man skall göra och veta VARFÖR för att ha mer motivation. Det skall vara lätt, roligt och effekterna skall komma snabbt.

 

Du kan testa nya aktiviteter, smaka nya maträtter, välja hälsosamma godsaker till kaffet som du kan äta med gott samvete och utan risk för diabetes, åka till platser som du inte har besökt tidigare, pyssla med saker som du inte visste att du kunde, träffa människor i olika åldrar, skaffa nya vänner och finna meningen med livet om du inte har gjort det ännu. Du kan också vakna på måndagar i november och tycka att det är – nästan – julafton. För att om du planerar trevliga och intressanta möten varje dag så mår du utmärkt och njuter av livet. Livet är ingen slump. Det är viktigt att fylla kalendern med kul bokningar. Om du tar vara på våra tips och väl testade uppslag blir du gladare, friskare, ökar din energinivå och uppskattar livet i högre grad. De har fungerat för oss och många av våra såväl yngre som äldre vänner och bekanta.

 

Varför just vi har en hälsosida?

 

Vi är glada, fulla av energi, helt friska, i alla fall såvitt vi vet, och tycker att livet är helt underbart. Mina stora intressen i livet har varit hälsa och personlig utveckling och Björn hängde med. Eftersom att jag är ganska lat tar jag gärna genvägar, jobbar på ett rationellt och effektivt sätt och framför allt försöker att lära mig från de bästa på området, bl.a. har vi genomgått Tony Robbins Mastery University och ett flertal andra kurser med olika experter.

Björn är bland de första som testar mina uppslag. Efter inledande tveksamheter och suckar fick jag godkänt och vi fortsätter tillsammans. Och yes, Björn säger själv att han har aldrig mått så bra tidigare. Livet blir bara bättre och roligare. Vi har jobbat som volontärer sedan två decennier tillbaka och har vänner också från länder som jag först behövde googla på för att hitta på kartan. Dessutom har jag ett energiöverskott, tycker om att ha mycket att göra, hittar på nya aktiviteter och gillar att dela med mig.

Oftast är det jag som skriver och Björn tar hand om den tekniska sidan men även Björn berättar om sina upplevelser och insikter. Därmed har vi både det kvinnliga och det manliga perspektivet på olika frågor samt tips som passar för såväl kvinnor som för män. Vi är civilekonomer båda två, jag dessutom jurist, så våra tips är konkreta, väldefinierade och genomtänkta. Utöver intresse för hälsa och personlig utveckling gillar vi också att pyssla, själva eller med barnbarnen, så vi skall berätta och visa vad man kan göra under kaffestunder.

 

Idéen med hälsosidan kommer från goda vänner. De tycker att vi skall dela med oss till andra av våra erfarenheter. Hoppas att du kommer att höra av dig, tycka till om hälsosidan och kanske komma med egna uppslag som du vill dela med andra. Det finns alltid utrymme för fler tankar och förslag.

 

Kristina & Björn

 

Upp till bevis:

Kristina: snart 70, 171 cm, 57 kg, vilopuls 59, blodtryck 80/ 120,

Björn: 74, 194 cm, 87 kg, vilopuls 58, blodtryck 75/118

Nix, vi tar inga som helst mediciner, inte ens Björn som har en biologisk aortaklaff och 5 cm av hans aorta är av Dacron. Vi photoshoppar inte bilder heller.

bottom of page