Inflammationsprocess i Acne

Finns hos alla hudtyper. Bakterierna börjar att äta upp oljan och bildar fria fettsyror som angriper hårsäckväggarna så att de spricker. Innehållet kommer ut i huden och startar en inflammatorisk process. Kroppen börjar att försvara sig och skickar vita blodkroppar för att bekämpa inflammationen. den är resistent i alla hudtyper.

Inflammationens fyra kännetecken är:
Svullnad, rödhet, hetta och smärta.

Papule - Är den mildaste formen av inflammerad Acne.
Den uppstår på huden som en liten rosa bula som är känslig vid beröring. En bristning i hårsäckväggarna leder till en rusning av vita blodceller till området för att bekämpa infektionen.

Pustule - Kallas oftast för finnar.
Kan förekomma som röda vid basen men med en kul/vit center. De vita blodcellerna rör sig till hudens yta och därmed bildas pustulen som innehåller synlig var.

Nodule - Stora smärtfyllda som är lokaliserade djupt inne i huden. Inflammationen kan få hårsäcken att explodera och allvarligt inflammera det närliggande hudområdet.

Cyst - Djupa, fyllda med var som kan bilda ärr.

80% av alla människor mellan åldern 11 upp till 30 år har fått acne vid något tillfälle. Acne börjar oftast förekomma med puberteten då "adrenalkörteln" börjar producera och släppa uo mer "androgenhormoner". De börjar att produceras vid puberteten hos både kvinnor och män. Androgens ökar fysisk mognad under puberteten och stimulerar produktionen av sebum.
Vid 20 års ålder så stabiliseras hormon produktionen och acnen försvinner oftast. Hos unga kvinnor så kan acne förekomma under varje menstruations period och kan bli bättre eller sämre under graviditeten.

Acne förekommer i ansiktet, på nacken, på övre delen av ryggen, bröstet och axlarna. Acne är värre hos pojkar än hos flickor då hormonerna hos pojkar producerar mer olja. Mild acne lämnar oftast inte ärr efter sig. Att klämma finnar eller försöka öppna dem ökar inflammationen och gör att ärrbildandet är mer sannolikt.

https://levsunt.cosmopharmas.com/produkter/605-Mud--Mineral-Cream-Soap-Bar