top of page

Hälsosam kladdkaka!


En kladdkaka är mångas favorit kaka. Min också. För att kunna äta den med gott samvete har jag ändrat receptet och ersatt de flesta ingredienserna med mer hälsosamma.


Den är fortfarande kladdig och smakar härlig choklad. Den är mycket enkel att göra och blir klar på en kvart.


Eftersom havremjöl är helt enkelt malda havregryn så kan mjölet mixas mer eller mindre slät. Det är en smaksak. Jag föredrag konsistensen lite grynigare, så mal jag havregrynen inte helt fint, men naturligtvis var och en väljer själv.


Kladdkakan går bra att frysa om det blir någon rest... Händer sällan, tyvärr.

Om bara vuxna ska äta tillsätter jag ibland en msk apelsinlikör, eller glögg (på jul), för att få lite annorlunda smak. Naturligtvis kan man tillsätta lite mald apelsinskal, russin, nötter eller annat som man tycker om.


Kladdkaka


rund form ca 28 cm diameter


4 ägg

1,5 dl socker

3 dl havremjöl

0,5 dl kokos (kan uteslutas)

1 dl kakao

1,5 dl rapsolja


Gör så här:

1 Blanda samtliga ingredienser.

2 Mikra 6,5 minuter på 70 procent effekt.


Smaklig måltid!





Comments


bottom of page