top of page

Visa omtanke för ensamma på julJulafton är en mycket viktig da för de flesta som man helst tillbringar med sina närmaste. Mest lyckliga är de som har en stor och kärleksfull familj. De lite mindre lyckosamma har i alla fall vänner som de träffar och äter julbord tillsammans med.


Tyvärr, allt fler kommer till jullunch eller julmiddag som kyrkan eller någon organisation förbereder för ensamma och de som inte själva har råd att köpa maten. Och så finns de som äter brysselkål och skinka framför TVn.


Det finns många olika anledningar till att vissa är ensamma eller fattiga. Oaktat om situationen beror på dem själva, om de har råkat ut för en olycka eller tragiska omständigheter, är deras svåra läge mest kännbart just under storhelgerna.


Kan vi göra något för just de sämst lottade bör vi verkligen agera: bjuda in, ringa och tala med eller skicka ett kort/ en liten gåva till dem just inför julen.


Och just detta önskar jag er alla: att ha en kärleksfull familj eller goda vänner som ni kan tillbringa julafton tillsammans. Eller åtminstone en person som tycker om er, bryr sig och hör av sig.


Ha en riktigt God Jul!


bottom of page