top of page

Julgodis jättegott och enkelt!

Chokladgodis har bara fördelar: jättegott, enkelt och snabbt att göra. Fungerar bra att göra tillsammans med barn. Utmärkt att ge bort i julklapp inpackat in i en fin glasburk eller inslaget i cellofan.



Hur nyttigt det blir väljer du själv*. Den exakta smaken också. Passar bra för allergiker eftersom du själv väljer ingredienserna.


En annorlunda variant, mer dekorativ dock med mer arbete finner du: https://www.levsunt.se/post/chokladkakor-med-inspiration-fr%C3%A5n-schweiz


Det behövs choklad för att smälta, nötter, kex, rån, frön, kokos, torkad frukt, mussli eller något liknande som du gillar.



Chokladgodis

(för en långpanna)


400-500 gram choklad

cashew nötter (eller hackad mandel, valnötter, hasselnötter eller jordnötter)

1 dl kokos

1 dl pumpakärnor (eller solroskärnor)

2 dl mussli (knäckta rån eller digestive kex)

2 dl stora russin (eller småskurna torkade aprikoser eller persikor)

1 msk torkat och rivet apelsinskal (eller 2-3 droppar bittermandel eller 1 tsk vaniljsocker)


Gör så här:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Använd ganska stor kastrull för att kunna röra om samtliga ingredienserna. Jag ställer kastrullen i en wokpanna med kokande vatten i.

  2. Häll i de andra ingredienserna. Rör runt.

  3. Klicka ut chokladmassan på en långpanna klädd med smörpapper eller silikonduk.

  4. Ställ svalt i flera timmar.

  5. Förvara i kylskåpet.





bottom of page