top of page

Tacksamhet är min främsta känsla när jag summerar 2022I slutet av december brukar jag fundera på det gångna året och summera det som har hänt. Jag tänker på olika händelser som har påverkat mitt liv, såväl de bästa som de sämsta. Naturligtvis är det upp till var och en att tolka det som händer och välja sin respons. En del av händelserna kunde jag påverka i mindre eller större utsträckning. Andra blev jag tvungen att acceptera eftersom jag inte hade något som helst inflytande. Sammantaget, efter att ha tänkt igenom året som har gått, den känsla som tar över alla andra är stor tacksamhet.

Jag är jättetacksam för att vi inte har något krig i Sverige, att galningen Putin, håller sig en bit härifrån (samtidigt som kriget i Ukraina är en humanitär katastrof, när jag ser bilder på lidande människor och på förstörelse blir det extra gripande och svårt eftersom jag har jobbat med Ukraina, varit i Kiev många gånger, träffat många kompetenta och trevliga ukrainare...).

Oerhört tacksam för att såväl Björn som jag har varit helt friska, barnen och barnbarnen, bortsett från några smärre förkylningar – också.


Synnerligen tacksam för alla våra underbara pojkar som jag har förmånen att umgås med samt följa upp när de växer och utvecklas.

Enormt tacksam att efter fem underbara pojkar har vi fått vårt sjätte barnbarn - en söt liten flicka, som ler och sträcker ut händerna när hon ser mig.

Extra tacksam för min härliga stora familj, värme, hjälpsamhet, omtanke och alla aktiviteter som vi genomför tillsammans.


Särskilt tacksam att som mentor har jag möjlighet att hjälpa många människor, framför allt unga, att finna egna lösningar på problem, söka nya utbildningar, byta jobb och må lite bättre.

Mycket tacksam att som volontär i flera organisationer, engagerad i att hjälpa flyktingar/ invandrare har jag haft förmånen att träffa nya, intressanta människor från olika länder och olika kontinenter, lära mig om deras kulturer, traditioner, religioner, mat (och lite geografi på köpet).

Ytterligare tacksam för alla våra vänner och bekanta, intressanta samtal, spännande maträtter som vi blir bjudna på, inblick i deras liv och kul aktiviteter som vi genomför tillsammans.

Dessutom är jag tacksam för att trots höga priser på framför allt livsmedel, el och bränsle, nya amorteringsregler, ökande arbetslöshet och alla andra ekonomiska svårigheter på makro och mikro nivåer, bor vi på en fantastiskt vacker plats, äter hälsosam mat, tränar, reser, gå på operan, konserter och har ett underbart liv. Och vidare för att stora delar av sommaren tillbringar vi i en liten, idyllisk by på den polska kusten samt ytterligare två veckor på ett fantastiskt hälsohem i en grann omgivning.

Och slutligen är jag uppriktigt tacksam för alla bloggläsare, era uppskattande, uppmuntrande och ibland entusiastiska kommentarer, små hjärtan och likes. Kul att många av er vill ha tips på små förbättringar i livsstilen som skall leda till bättre hälsa och roligare liv.

Sedan flera veckor tillbaka har många varit sjuka i förkylningar, covid, influensa eller RS virus och tråkigt nog blev tvungna att ställa in en del julaktiviteter. Pandemi restriktionerna med begränsade kontakter, handsprit, mm har negativt påverkat mångas immunförsvar som har minskat avsevärt. Eftersom jag har haft stort intresse för immunförsvaret och själv är ett levande bevis på att man kan skaffa ett utmärkt sådant skall jag framöver skriva några inlägg om just detta.


Så låt oss vara tacksamma för allt bra som har hänt under året, dra slutsatser och lära för framtiden vad som vi borde ha gjort annorlunda, planera förändringar och se fram emot att 2023 blir ett riktigt bra år för oss själva och för alla andra.

Ha ett strålande nyårsfirande och ett utomordentligt bra år 2023!

2 Comments


Unknown member
Dec 30, 2022

Åh, så glad jag blir när jag läser detta. 🥰 Jag är så tacksam för familjen och för allt som du gör för mig och barnen. Jag är även oerhört tacksam för hur du har uppfostrat mig så att jag är en självständig och stark person med självförtroende att kunna leva precis det liv jag vill. Underbart att läsa om din glädje över alla goa killar och den lilla, lilla S! ❤️

Like

Unknown member
Dec 27, 2022

Vilket fint inlägg! ❤️ Jag blev alldeles varm i hjärtat. Jag är också tacksam för att jag har en helt fantastisk mamma som är så omtänksam och hjälpsam och alltid har tid och goda råd.

Like
bottom of page