top of page

Saftiga och fluffiga rabarbermuffins perfekta till fika och på utflykt

Uppdaterat: 14 maj 2023


Synnerligen läckra, enkla att baka och frysa, om det blir några över (sällan hos oss), ekologiska om du också har egen rabarber och kostar för en stor muffin 1.50 kr med köpt rabarber och 1.20 kr med egen eller från en generös granne.

Dessutom perfekta för utflykter, lätta att både packa med och att äta utan att kladda ner sig, även för små barn.

Rabarbertiden är här. Våra två plantor växer äntligen så det knakar. Det tog många år innan Björn hade övat upp sig på att ta hand om rabarber och gödsla på rätt sätt. Och äntligen har vädret blivit perfekt för en utefika och för utflykter. Så baka och njut, hemma eller ute!


Rabarbermuffins (25 stycken stora)

4 rabarberstjälkar (200 gram)

1 msk socker

1 msk potatismjöl

2 msk kanel

2 dl socker

3 dl havremjöl

3 dl vetemjöl

1 dl kokosflingor

4 dl mjölk

2 dl rapsolja

3 tsk bikarbonat


Gör så här:

1 Sätt på ugnen,180 grader

2 Tvätta rabarber, skär i riktigt tunna skivor.

3 Blanda rabarber med 1 msk socker, 1 msk potatismjöl och 2 msk kanel.

4 Vispa väl ägg med socker.

5 Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa lite till.

6 Tillsätt rabarber och rör runt.

7 Fyll smeten i 25 muffinsformar (mina är stora, från Gekås)

8 Grädda i 180 grader i mitten av ugnen under 20 minuter.


Havremjöl (jag brukar mala havregryn) går bra att ersätta med vetemjöl.

Muffins innehåller havremjöl, rapsolja och kokos därmed är ganska mättande trots att de är saftiga och fluffiga.



Pris ca: ägg 6.00 kr, socker 2.50, havremjöl 2.50, vetemjöl 3.00, rapsolja 7.00, mjölk 4.50, rabarber 8.00, kokos 2.50 kr, kanel + potatismjöl + bikarbonat 2.00 kr Tillsammans 38 kr = 1.5 kr för en stor muffin med köpt rabarber och1.20 kr med egen rabarber.

bottom of page