top of page

Doing what you like is freedom, liking what you do is happinessYes, vi är både fria, lyckliga och dessutom mycket tacksamma för vårt liv och all uppskattning vi får från er, våra läsare.

För ett år sedan startade vi vår hälsosida och sedan dess gick tiden extra fort. Starten var en stor utmaning men utmaningar gillar vi båda två. Framför allt har den tekniska sidan varit krävande. Att få den som man* har tänkt sig behövs ängelns uthållighet och starka nerver. Dessutom, efter proffsens synpunkter, har Björn justerat och justerat och justerat.


För att få sidan att fungera behövs stort intresse, mycket arbete och ännu mer tålamod. Jag står för intresse, Björn för tålamod och bägge för mycket arbete. Det tar många timmar varje vecka att skriva, ta bilder, publicera och svara på frågor och kommentarer.


Men det är riktigt kul att ha en egen hälsosida! Dessutom synnerligen lärorikt och utvecklande. Responsen, likes, hjärtan och all annan positiv feedback stärker vår motivation. Det värmer våra hjärtan att kunna bidra till att andra mår lite bättre. För just detta är syftet med vår hälsosida. Vi tycker att livet leker och vill dela med oss både glädjen och de olika tipsen som alla kan tillämpa och bli lite friskare fysiskt, psykiskt och socialt.


Vi förberedde oss inför starten under flera månader och slutligen lade ut det första inlägget just på Thanksgiving helgen, eftersom tacksamheten tillsammans med stort intresse för hälsa är orsaken till vår hälsosida.


Thanksgiving helgen


Vi valde Thanksgiving helgen eftersom det är, enligt oss, en synnerligen fin helg.

Thanksgiving Day, som tillfaller den fjärde torsdagen i november, är i USA och Kanada den största gemensamma högtiden. Familjer och vänner träffas, uttrycker tacksamhet för sitt land, för att de har varandra och för allt annat. De amerikanska familjerna äter en kalkonmiddag på kvällen, umgås med nära och kära och ser på parader och sport. Hos många berättar var och en vad de är mest tacksamma för som inträffade under året.


En gång hade vi tur att tillbringa Thanksgiving i Charleston och vara med på ett firande på en privat grundskola. Aulan var överfull av barn och deras familjer. Efter en föreställning som handlade om pilgrimer från Nederländerna såg vi en videoinspelning där barnen berättade och visade teckningar på vad de var mest tacksamma för. De flesta nämnde familjen, föräldrarna, syskonen, mor och farföräldrar. De hade arbetat med begreppet tacksamhet en hel vecka på olika sätt. Vi firade också på kvällen tillsammans med min dotter och barnbarnen. Killarna (2, 5 och 8 år gamla) med vår hjälp skrev ett Thanksgiving kort till sin mamma.


Hoppas, att på motsvarande sätt som många andra helger (Halloween, Valentine eller Alla Hjärtans Dag) också Thanksgiving på det sätt det firas i USA kommer till Sverige.


Fram till dess ska Björn och jag ha en egen Tacksamhetsdag. Visserligen med grillad lax och en kladdkaka istället för kalkon och pumpkin pie. Men med desto mer tacksamhet och uppskattning för det liv vi lever och det välstånd som vi, trots allt, har i Sverige. Och ännu mer för att vi har fred. Med tanke på utvecklingen i världen ska vi verkligen inte ta något för givet längre.


* "Man" är förstås jag själv som har bestämda åsikter om hemsidans funktioner och
utseende.


Comments


bottom of page